annikatt

live to ride, ride to live

Godmorgon!

Publicerad 2013-01-31 10:26:58 i Annikatt

 
Börjar min morgon med den här låten, älskar rösten och låten. Så härligt att lyssna på!
Käkar frulle nu, ska iväg på gymmet senare. LEG DAY TODAY BITCHES! SKa förbi och sola senare också, har hästfri dag idag.
 
Fortfarande lite förvirrad, läste igenom min egen blogg. De är verkligen något som ha gnagit i min hjärna en stund :/ Ska rikta min ilska mot vikterna och använda känslan till min fördel istället.

Funderingar

Publicerad 2013-01-31 00:58:37 i Annikatt

 
Tack Fanny, de jag fick disskutera med dig hjälpte verkligen. Fick lite mer klartext på allt.
 
Jag har haft en himla vecka alltså, min hjärna kan spela mig ett ordentligt spratt ibland. Mitt recept på att få de här att funka har varit att jag ska sysselsätta mig med annat, lyssna på bra musik som får en att må bra, göra saker för mig själv, umgås med vänner och ha kul! Allt de här gör jag, men en gång nu och då händer de att jag kliver över mina egna murar och allt rasar men sen har jag lyckats bygga upp muren så högt igen så den är obrytbar. Kan de vara en dåligt sätt att hantera det?
 
Jag tror såhär, som med pappa. Tänker jag inte på det är det inte jobbigt, tänker jag på det blir de jobbigt. Sagt och gjort, varje gång jag tänker på min pappa saknar jag honom. Hur många år har det tagit för mig att inte tänka på honom varje dag? Nästan 5 år, ska jag hålla på såhär i 5 år!? Men om man är smartare än sin egna hjärna och sitt egna tankessätt, då kan man själv va finurlig med att tänka om, tänka annorlunda, "lura" dig själv. Men samtidigt kanske inte de är bästa sättet heller? Ska man acceptera och gå vidare? Hantera smärtan varje dag med ett hånflin? Nä, jag har nog mer att fundera på innan jag har kommit på ett bra svar.
 
Rädslan att förlora något kanske hindrar mig, rädslan att när jag är redo igen så finns inte stödet där längre. Att jag tog för lång tid på mig. Att man kanske blir mer sårad på själva resan än vad man trodde. Det känns lite som om jag är och gnager i gamla kugghjul, men varför? Vill jag det? Om jag vill det, varför vill jag det? De är så otroligt många fråge tecken, jag kan inte få fram svaren om jag fortsätter som jag gör. Jag måste ta tag i det, men jag hör mig själv säga inte nu, ta det sen. Det blir för jobbigt att tänka på det nu, senare..
 
Jag kanske är orättvis mot mig själv? Ska jag se sannigen i ögat? Kanske bryta mitt löfte till mig själv?
Men en sak jag har lärt mig, du känner annorlunda imorgon och de kommet jag alltid ha i bakhuvudet. Så om 1 år kommer jag inte känna likadant som jag gör idag. Det vet jag med säkerthet!
 

 

Inte bra

Publicerad 2013-01-30 12:00:51 i Annikatt

Dålid dag på jobbet igår, dålig morgon. Igår kände jag bara fy fan, var så otroligt sugen på att släppa allt och gå hem. När andra folk inte sköter sitt jobb och låter oss som sköter sitt jobb lida för det... DET gör mig förbannad!
 
Kallsvettades de sista 2 timmarna och mådde inte bra när jag kom hem, mamma var en ängel och släppte ut hästarna imorse så jag fick sova. Det behövdes, vaknade av en gnällande hund.. Ut med hundarna i det otroligt härliga vädret? Blir inget gym idag heller, tror jag fått en inflammation i arslet. Eller ja snarare i rövmuskeln, haltade större delen av igår och gick runt med knä skydd då smärtan på något vis har dragit sig ner mot knät. Nu är jag riktigt negativ. Fick ont i magen, är så less på detta h-vete.. Haft problem i så många år och nu börjar jag faaan bli less, spelar ingen roll om jag äter nyttigt och rör på mig dagligen + dricker mycket vatten.... Pallar inte gå till vårdcentralen heller för de ända de säger är ta en alvedon och vila..
 
 
Jag hoppas på en bättre morgondag istället som är hästfri = lång stund på gymmet. Försöker trösta mig med att imorgon då får jag vara på gymmet, de brukar få mig på bättre humör när jag vet jag får vara på gymmet en längre stund och bara vara för mig själv. Jag och min svett, bråkandes över vikter.
Kan ju glädjas åt att jag ser resultat och de är bara att fortsätta med de jag gör!
 
 
NÄ så bu på gårdagens jobb och bu på min mage, imorgon blir en bättre dag. Nu ska jag åka till min man och pussa på honom.
 

Godmorgon världen!

Publicerad 2013-01-29 10:03:46 i Annikatt

Kom hem igår vid 00.30, upp igen 06.15 och släppa ut hästarna. Gjorde bort stallet och red lillgumman, fick fixa Baccans hage igen oxå, han vill inte stå i en liten hage tydligen. Han läker fortfarande fint och jag tror om han fortsätter att ha sönder hagen få han gå i sin fullstora hage.
 
Äter frukost nu, fiberberikade havregryn, linfrön å banan. Som vanligt!
 
Självklart är det gymmet som gäller sen, har lite konstig träningsvärk i ena skinkan så jag kör mage och rygg idag. Var rå peppad på ben men vila nog de idag då ja är lite öm.
Ska dra och sola sedan också, min hud mår så mycket bättre när jag solar. Har absolut noll utslag och den är inte torr någonstans. Hoppas sen att jag får tid till att träffa Fanny med hennes vovvisar :))
 

Godmorgon!

Publicerad 2013-01-28 08:13:16 i Annikatt

Har varit och släppt ut hästarna nu på morgonen, vilket väder!?! Vad heende?
Sitter och käkar frukost nu.
 
 
* 1 dl fiberberikade havregryn
* 1 dl linfrön
* 1 banan
* 19 gram hallon
 
Totalt: 386 kalorier
 

Jätte gött! Idag är min vilodag, var på gymmet igår och shit de var det jobbigaste jag gjort på länge... Alla drinkar visade verkligen vad de gjorde med min kropp. De 60 minutrarna på crosstrainern kändes som 24 timmar! Brände bort 810 kalorier iallafall.
Jo jag är mongo, men de vet ju alla redan höhö

Hur kul va inte de där då?

Publicerad 2013-01-27 16:26:51 i

Sköjj! Igår vare roligt, behövde inte visa leg in på cover. Ouch va gammal ja börja bli ;)
Nämen hade jätte trevligt med Camilla och Malin! Vart riktigt trist när sista låten spelades, ville dansa mera. Fick dansa ordentligt, sådär "vals" aktigt gammaldags sist låten. Lite ovanligt att få göra de med en kille på krogen haha! Annars bruka de ju ba vara skaka på rövva! ;)

Done at the gym

Publicerad 2013-01-26 12:44:39 i Annikatt

Skönt pass! 60 min på crosstrainer = 800 kalorier bort! Sitter och häller i mig frukosten nu och ska vänta tills mamma kommer hem så ska vi iväg till stallet.
Lungt på lördag morgon inne i gymmet, körde lite mage också men inget märkvärdigt. Lite situps på pilates bollen 30reps * 2, har mördat magen de senaste dagarna och vill inte ha en sån hemsk träningsvärk som sist då jag bara körde mage och rygg på gymmet. När det gör ont att hosta och nysa, haha då kanske man tagit i lite för mycket ;) Men som sagt No Pain No Gain!
 
 
Bli utgång med Camilla och troligtvis några fler ikväll, ska bli skita sköjj! höhö

Min kost och träning

Publicerad 2013-01-26 08:25:21 i Annikatt

Jag använder ett kosttillskott som heter Diet MRP, dessa brukar jag hälla i mig på jobbet. 2st shakes = 180 kalorier i varje. Varför jag använder dessa är dels för att det är enklare för mig att räna antalet kalorier jag äter per dag sen för att de är otroligt skönt att slippa ta med sig matlåda. Det här kosttillskottet är mycket godare än alla andra jag prövat, köpte detta från www.fitnessbutiken.se köpte även hem thermo diet, "En perfekt produkt för dig som vill gå ner i vikt. Thermo Diet är gjord av ämnen som maximerar din träning och muskeltillväxt samt bränner fett med hög hastighet."
 
När jag kommer hem från jobbet när jag jobbar FM eller innan jag åker till jobbet när jag jobbar EM äter jag mat hemma, frukost gör jag också. Havregrynsgröt, linfrön och antingen äpple eller något sorts bär. Jag väger allt jag äter och använder mig utav appen som heter shape up för att veta exakt hur mycket kalorier jag äter. Den är ett jätte bra hjälpmedel faktiskt! Där för du även in vad du tränar hur mycket osv. Jag undviker i största möjliga mägnd kolhydrater, potatis, pasta, bröd m.m. Man får i sig nog med kolhydrater i resten av kosten tycker jag, i mjölken exempelvis. En annan sak jag gör är att dricka mycket vatten! Minst 3 liter/dag.
 
 
Träningen då, jag tränar på tenton city inne i stan. Gjort det vädligt länge och älskar det! På sista tiden har jag börjat köra mer med fria vikter istället för på maskiner just för att jag tycker det är mycket roligare! Tidigare började jag alltid med cardio minst 30 min på löpbandet eller på crosstrainern. Brukar vara på gymmet allt ifrån 1 timme till 2 timmar. Det beror på hur mcyket tid jag har över.
 
Jag följer bloggen fitspooratin.blogg.se och hon srkev detta:
 
"Din kropp kan använda två olika saker som bränsle: kolhydrater, fungerar som bränsle vid högoch låg-intensitet träning, och kommer från den mat du äter och socker som lagrats i dina muskel-och leverceller; och fett från fett som är lagrat i din fettvävnad används som bränsle vid låg intensitet aktiviteter. För att bränna mer fett, vill du helst din kropp ska använda lagrat fett som bränsle när du tränar, och för att göra detta måste du först bränna dina glykogener. Styrketräning är hög intensitet träning, vilket betyder att kroppen enbart använder glykogen som bränsle. Om du gör din styrketräning först kan du bränna de flesta av dina glykogendepåer, vilket innebär att när du gör konditions träningen kommer du att bränna främst fett!"
 
Smart va? Så styrke träningen först sen cardion för fettförbränningens skull. Sen för min egen motivations skull så följer jag nyttiga männikskors instagram. Det är ett tips! När jag känner att det sinar i motivationen kommer allti det något bra budskap eller någong bra bild som gör mig motiverad när jag tar upp telefonen och kollar på instagram.
 
 
Någon som undrar över ngt mer? Fråga gärna ^^ Och kom ihåg! Du völjer hur din kropp ska se ut, bara du! Om du stoppar i dig den där kladdkakan, säg hejdå till din drömkropp. Om du skiter i den och tar ett glas vatten och en promenad på det! Ditt sötsug försvinner och poff one step closer to your goal.
 
 

Konstig dröm

Publicerad 2013-01-26 07:57:55 i Annikatt

Jag var tillsammans med Johan fortfarande typ fast ändå inte. Jag fick höra att keke och vo varit ute på krogen och festat. Jag hade klivit upp på morgonen. Det var mycket folk i hallen och jag uppfattade inte vad som skedde där. Jag såg vo och tänkte shit, jag förstod att de var någon som åkte hem så jag ba: - oooh keke ha du haft en tjej med dig hem. Nä de va vo tydligen, och som min mage vred sig när jag förstod att vo hade dragit hem en tjej från krogen och varit med henne i mitt hus i kekes rum. Kändes skit skumt i drömmen, vo stannade kvar hemma hos oss under frukosten + lite längre och jag hade samma känsla i magen. Mådde dåligt, kändes som om han var otrogen mot mig även fast vi inte va tillsammans. Under drömmen var jag tillsammans med Johan, känslan jag fick var precis som om jag inte ville han skulle ha någon tjej alls. Att han fortfarande är min i mina ögon? Fattar nada av drömmen, eller nä kanske egentligen inte. Hur gör man när man vill va i kontakt med sin förra kille men han vill inte veta av en? Acceptera och låta de ta sin tid så klart, grejjen är den när jag tänker på det de är då det blir jobbigt. Så lösningen, stop thinking about it! Done..
 
 
Det här är en känsla tror jag som jag trycker bort för att göra det jag lovat mig själv. De här inlägget blev otroligt personligt men det känns lika bra att få ut det så slipper det ligga och gnaga i min skalle. Känns mycket bättre nu, nu ha jag skaka av mig det. Skönt!
 
 
 

Min hästdag

Publicerad 2013-01-22 21:03:40 i Annikatt

Har haft båda hästarna idag, ridit båda två och båda var lika fina! Snacka om maffigt när lillfisen rundar galoppen och tar i och verkligen flyger fram! And thats why I ride hehe!

 
Gymfri idag, känns konstigt. Passade på att tvätta precis alla träningskläder, haha de behövdes! Gode luktn, not!
Passade på att fynda på bubblerom.se också, 50% på halva rea priset. Fick två klänningar och ett par skor för 400kr, inte fy skam ju.
Ska hoppa in i vattenfallet, renbädda sängen och mysa ner mig med Donna och en film. Taggar imorgon då jag åker till gymmet direkt efter jobbet! Fuck yeah!
Och kom ihåg: - Du skapar din egen lycka!

Ny vecka nya möjligheter!

Publicerad 2013-01-22 07:44:08 i Annikatt

Jajjemännsan! Gymmet hjälpte otroligt i söndags mot mitt depp. Hade ett mindre bråk med mamma på söndagen också som inte direkt hjälpte till men de löste sig iallafall.
Fick sluta tidigare igår så jag for och solade sen åkte jag på gymmet och brände över 500 kalorier! Aweesoome! ^^

Red Baccan igår, skit pigg och lyssnade oerhört bra! Gjorde 2-3 steg skänkelvikning också åt båda håll, är så stolt över plutten. Ingen hosta heller vilket känns otroligt skönt.
Breddade hans sadel med ett par millimeter och de gjorde en liten skillnad, han tog lite större steg. han växer över ryggen och det är bara positivt. Är så glad för att jag köpte en med gen tec så den går att ställa om hur som helst.
Samma märke som denna med annan färg, den är mer chokladig.

Breaking

Publicerad 2013-01-20 17:24:51 i Annikatt

 

Ett tidigare liv som påverkar en, jakten av det förflutna. När du älskade mig stannade min tid, även mitt tankesätt. Jag kan inte tävla mot mig själv, jag måste tävla med mig själv för att vinna och hinna till mitt mål innan jag stupar vid mållinjen. Var jag så otänksam att jag blev till ett bete in till det förflutna och drog in det förflutna in i mitt nu?
 
 
Den här spänningen alltså, kärlek är inte spänning. Kärlek är något mycket finare. Det är något ömsesidigt man delar med en annan människa, när jag tänker kärlek så tänker jag speciellt på den känslan då kan ligger i famnen på någon och känner ett lugn, Att inget farligt kan hända och att här kan man ligga oavsett. Kärlek är när du inte funderar på hur gräset smakar på andra sidan utan det är när du vet att ängen du går på är sådd på den bästa jorden, har den bästa näringen, växer fortast, ger mest, fortsätter växa trots att det är torka eller regnperiod. Du ska inte känna att du vill "testa" hur den andra ängen känns att gå på.
 
 
Jag har upplevt den där kärleken, kan till å med komma ihåg hur det kändes! En underbar känsla, att få vara kär, att få älska en annan människa så djupt. Det är värdefullt!
Jag hoppas och tror jag kommer hitta tillbaka igen när jag är redo att be någon hoppa in i bilen igen för att göra mitt livs resa med en annan människa än mig själv. Just nu är jag på min egen bilfärd jag kommer köra långt. Vid vägens slut väljer jag om jag vill fortsätta själv eller be någon hoppa in i bilen. Men än så länge är jag inte långt på min färd, jag har många stopp efter vägen och ställen att utforska.


 
 
 
How do I say I´m sorry? I was unprepared for the things you said. I am a blank page waiting for life to start. How can I erase the decisions I've made? All that remains is a heart filled with shame.


Nu har jag deppa färdigt för idag och en vecka framåt känns det som! Gymmet piggar nog upp mig ikväll!

...

Publicerad 2013-01-20 16:06:25 i

Jag känner bara för att skrika!!
Set back i mitt eget huvud, jag jobbar fortfarande på alla känslor jag har och jobbar hårt för att hålla mitt löfte till mig själv. Vissa dagar är det mycket jobbigare än andra, jag kommer på mig själv med att titta på gamla bilder. Varför i hele fridn, blir förbannad på mig själv. Vissa dagar känns allt så fjäderlätt, andra vill jag gärna skita i allt.

övertalar mig själv om att imorgon kommer jag känna annorlunda, så behöver man bara "lida" en dag. Behöver skriva av mig så slipper tankarna slåss i skallen på mig.

Lördag morgon!

Publicerad 2013-01-19 06:47:15 i Annikatt

Ja, sådär vakna av sig själv 05.10 en lördag morgon? Whats wrong with that?
 
Tömkörde som sagt Cornelia igår, hittade inte laddaren till kameran så vi fick ta go pro kameran, vart ju inte den bästa filmen. Måste försöka hitta laddaren, ska försöka filma någon gång vi drar in i ridhuset istället då ser man bättre. Hon var iallafall inte på bästa humöret idag, alldeles för pigg haha ^^ Delade ridbanan med Emma och OP, blev lite trångt men när Emma var färdig kunde ja tömköra henne i en 8-volt så vi gjorde dessa otroligt roliga galoppombyten som hon gör så fint, hon lyssnar så bra på min röst <3 Ska in nu på morgonen till surf och hoppa, Jessica ska även få rida på gumman så hon får träna rida lätt.
 
Gick hur bra som helst på gymmet igår, de blev 30 min på bandet och resterande 30 min körde jag squats mestadels men drog även över axlar/övre rygg/biceps/triceps. Prövade även en ny form utav plankan. Ungefär som den här tjejen gör men du ska inte "vicka" på höfterna som hon gör helst, försök håll de still de är magen som ska jobba inte höfterna.
 
 
 

Fredag!

Publicerad 2013-01-18 14:41:50 i Annikatt

ååh se skönt! Slutade en timme tidigare idag, känns ändå drygt att komma in och jobba från 11-14. Så onödigt, kan ju hellre jobba 8 timmar på en gång eller inget alls.
 
Ska keeeka sen lunch sen bär det av till stallet. Ska tömköra Corran idag och sen får ja se om lillemans broddtramp är bättre annars får han sig en liten promenad kanske. Gymmet ikväll, något mysigt över att få sitt svett grina under kvälls timmarna, hehe. Mysigt stämning på gymmet både fredag och lördag kväll.
 
Lördag har jag och hundarna en dejt med Fanny och hennes vovvsar, Donna och Daisy leker så otroligt bra ihop. Det är jätte skönt då Donna oftast inte går så pass bra ihop med andra hundar. Vi snackar ca 1h promenad och full rulle nästan hela tiden. Att få se sina djur glada är väldigt värmande :)) Nä nu blire å få upp värmen lite och ladda kameran så mamma kan filma sen!
 

Torsdag as in snart heeelg!

Publicerad 2013-01-17 08:57:42 i Annikatt

Vaknade 15 min före min väckarklocka, en sån här dag är det helt okej! Mamma tar hästarna idag, jag ska köra ett killer pass på gymmet när det kommer till cardio, ska oxå dra upp alla vikter idag och köra tungt!
 
 
Harry ska bara bli varm, ska keekaaa upp the frukost oxå innan jag drar iväg. Ska sola först så man bli sådär härligt varm ^^ Sitter med mammas slippies boots, de är sådana som man lägger i mikron och värmer och sedan stoppar på föttren. wajmt å mösigt tihi ^^
 
Morgonens form
 


Tömkörde Baccan igår också, rakkarns va roligt det är. Jag vill inte sluta när han går så otroligt fint, när han väl kommer på att det är behagligt att gå lång och låg.. Han kan trava på i evigheter, så härligt att titta på sin egna häst som man har lärt allt han kan :D Imorgon är det Cornelias tur framför tömmarna, mamma ska filma. HOn är helt otrolig när det kommer till galopp ombyten och att lyssna på mig när jag tömkör hon!! Älskar det lilla stoet!
 
Nämen nu, iväg å pumpa lite!

7 veckor kvar

Publicerad 2013-01-16 19:38:00 i Annikatt

Några få veckor kvar tills jag åker till Boden! Tjoho!
 
 
 
Jag ska skicka Baccan till uppfödaren, han kommer stå på lösdrift där i ca 6 veckor. Hellre att han får stå och vila med roliga kompisar i lösdrift än att han ska gå själv i en hage och inte bli aktiverad något alls.
 
Motivation för imorgons gympass
 

 

You´d always say that you hate to see me hurt and you hate to see me cry. So all of those time that you hurt me,did you close your eyes?

 
 

You are closer to your goal then yesterday

Publicerad 2013-01-16 09:17:38 i Annikatt

Morgon stund har guld i mun, kan man säga. Iallafall då man får kliva upp i lugn och ro och äta frukosten utan att behöva kasta i sig den. Om dagen börjar bra får man en positivare syn på dagen som kommer. Tänk själv när du försovit dig, du hinner inte packa matlåda, äta frukost, borsta tänderna o.s.v. inte kul ju!
 
Sitter i köket nu och har just käkat klart havregrynsgröten, blandade i granatäpple. MUMMA!

Jag och mamma ska snart åka iväg och göra bort stallet, sen i vanlig ordning gymmet. Körde rygg/axlar och lite arsle igår, kändes lite i röven när jag gick ner i trappen nu på morgonen. Jag kör nog ben + lite mage känner fortfarande att musklerna är lite ömma.
 
You gotta looove my morgonfrilla! ;D
 

Kom ihåg!  Du kan skapa din egen lycka, lycka är inget som bara finns. Tänk positivt och blicka framåt, man får drömma men se inte till att du strävar mot din dröm och inte bara föreställer dig den.
Mitt bästa motivations tips: När du springer, du känner faaan nu orkar jag inte. Tänk såhär det här är min resa mot min dröm, fortsätt kämpa! Du gör det bara för din egen skull, du har bara dig själv att bli besviken på.
 
FRED UT!

The time it takes is worth it, time will fly by anyway.

Publicerad 2013-01-09 19:00:25 i Annikatt

Nämen nu satan! Förvånad över att jag inte gått upp så mycket som jag trodde under jul/nyår, eller så vägde jag mig aldrig innan jag slutade träna. Dåligt minne, anyyhuuu mitt humör är på topp och det pirrar i kroppen när jag tänker på träning.
 
Beställt massa gotta från fitnessbutiken.se nu och sen äre go time! Så himla kul! 2013 är mitt år!!
 
 
Just nu känns de såhär, fuck my sleep. Bara jag får träna, vart ju as depp idag då ja inte hann till gymmet innan jag skulle hämta mamma :( I will make time! Protect the skin you´re in so you can wear it with a head held up high for the rest of your life.
 
fred ut!!

Nyår!

Publicerad 2013-01-03 13:42:45 i

Snacka om blandade känslor, kan ju inte påstå att 2013 började som jag trodde det skulle börja iallafall!

Men kul hade jag ända tills tårarna föll och ilskan kom. Jag tog ett val att inte ha några förhållanden just för att jag är så förbenat less på alla känslor och alltid ska någon bli sårad eller liknande.

2013 är mitt egna år då jag ska vara med mig själv och få mig själv att må bra! Jag menar absolut inte att jag ska ligga runt när jag säger att jag vill vara själv, snarare att jag vill inte behöva tänka på någon annan i ekvationen när jag gör ett val exempelvis. Sova själv i min egna säng, vara med mina kompisar, göra de jag tycker är roligt och tänka på min hälsa. Fast framförallt så ska 2013 bli ett så jävla bra år!! I Will kick 2012's ass!!

Om

Min profilbild

KaTT

Oftast en glad och positiv tjej som försöker göra det bästa utav livet. Här kommer jag skriva av mig om mina känslor, det här är en plats för mig att skriva av mig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela